Település bemutatása:

Jásztelek a Jászság közepén fekszik a Zagyva bal partján, a 32-es főútvonal mellett. Lakossága 1600 fő. A település intézményei szépen felújítottak, napelemmel ellátottak. A belterületi utak jórésze aszfaltos, a maradék kaviccsal borított.  Jelenleg folyó  legnagyobb beruházás a bölcsöde építése, a jövőre nézve a falu központjában várható nagyobb léptékű csapadékvíz elvezető kiépítése.

A falut   több oldalról erdő határolja, a Zagyva szabályozása után keletkezett holtágak remek lehetőséget adtak horgásztavak kialakítására. A Pusztamizsei természetvédelmi terület és a Zagyva gát kedvelt kiránduló helye a helyieknek.

Látnivalói még a  Tájház és az egységes barokk katolikus templom. A Művelődési Ház  mellett a településen működő civil szervezetek is alakítják, színesítik az itt élők kikapcsolódási lehetőségeit. Évente megrendezik a Falunapot, az Őszi Családi Napot, a Kánai menyegzőt, a Márton Napi Vigasságokat és több horgász versenyt, sport- és Családi napot.

Augusztus 20-án este helyi amatőr rock csapatok adtak koncertet, szintén a művelődési ház udvarán.

A Biztos Kezdet Gyermekházzal közösen tartandó Családi Napon interaktív művészeti foglalkozáson vettek részt a három év alatti gyermekek és szüleik.

Hagyományteremtő célzattal megrendeztük a Szent Iván éjszakáját, zenés szabadtéri programmal, ugráló várral, tűzzsonglőr bemutatóval, éjszakai túrával.

A Szünidőző program segítséget kívánt nyújtani a családoknak, hogy a nyári szünetben programot biztosítson helyben a családoknak, gyerekeknek. Ennek a programsorozatnak a keretében többször biztosítottunk ugrálóvárat a központi parkban, akadályversennyel kísérve a családoknak, volt interaktív Buborék Csoda játszótér, eurogunge (gumiköteles trambulin) felállítva a művelődési ház udvarán, vívó bemutató és sorverseny a parkban.

A nagyszabású sportágválasztó a Sporpályán zajlott: több zenés, táncos csoport, vívó egyesület, nordic wolking csapat mutatkozott be az érdeklődőknek.

A Tök Jó Nap keretében tökfaragó versenyt hirdettünk, a gyerekeknek zenés-táncos foglalkozás tartott egy hipp-hopp oktató és a zsűrizés ideje alatt bűvész műsor szórakoztatta a közönséget.

Az Őszi Családi Napon életmódváláshoz kapcsolódó előadások, természetes anyag felhasználásával   kézműves foglalkozás került megtartásra.

Kétféle rendszeres sportfoglalkozást tudtunk indítani a pályázat keretein belül: heti rendszerességgel jóga és zumba órák kerülnek megtartásra.